Euro per inwoner gevraagd voor CH2018

Euro per inwoner gevraagd voor CH2018
januari 21, 2017 Reacties uitgeschakeld voor Euro per inwoner gevraagd voor CH2018 nieuws,regionieuws Marco Oosterhuis

De burgemeesters van Leeuwarden en Smallingerland vragen alle gemeenten om 1 euro per inwoner bij te dragen aan marketing van Leeuwarden 2018.

De gevraagde 650.000 euro is bedoeld om het toerisme in de hele provincie een impuls te geven door merchandising, zegt burgemeester Tjeerd van Bekkum van Smallingerland. Al gauw de helft van de activiteiten rond de Kulturele Haadstêd vindt plaats buiten Leeuwarden, maar aan voldoende reclamegeld ontbreekt het nu, stelt hij. In binnen- en buitenland moet Friesland het komend jaar op de kaart worden gezet, in advertenties en op beurzen.

Van Bekkum en zijn Leeuwarder ambtgenoot Ferd Crone bespraken het idee van de euro per inwoner al tijdens een Fries burgemeesters-overleg en hebben inmiddels alle ambtsdragers een brief geschreven. ,,Begin februari gaan we ze allemaal bellen met de vraag of het in hun colleges in gang is gezet.’’