Leeuwarder veroordeeld voor kweken hennep Ferwert

Leeuwarder veroordeeld voor kweken hennep Ferwert
18 februari 2017 Reacties uitgeschakeld voor Leeuwarder veroordeeld voor kweken hennep Ferwert Ferwerderadeel,friesland,Leeuwarden,nieuws,regionieuws Marco Oosterhuis

Een 45-jarige Leeuwarder heeft vrijdag van de rechtbank een werkstraf van 120 uur opgelegd gekregen voor het onderhouden van een wietkwekerij. De man heeft ook nog een maand voorwaardelijke celstraf opgelegd gekregen.

De man huurde een gebouw aan de Hoofdstraat in Ferwerd. Hier ontdekte de politie op 5 januari 2015 een grote wietplantage.

De rechter zegt dat de Leeuwarder het geld dat hij had verdiend aan de verkoop van de drugs moet terugbetalen. De politie heeft berekend dat de verdachte in een jaar tijd bijna 40 duizend euro heeft verdiend.