Doniastate krijgt nieuw kabouterpad

Doniastate krijgt nieuw kabouterpad
februari 28, 2017 Reacties uitgeschakeld voor Doniastate krijgt nieuw kabouterpad friesland,Leeuwarderadeel,nieuws Admin

Kinderboerderij Doniastate in Stiens krijgt weer een heel nieuw kabouterpad. Boomzaagkunstenaar Jan Stoelwinder uit Echtenerbrug werkt op dit moment aan zo’n 40 kleinere en grotere figuren, gemaakt uit hout. Vorige zomer had de kinderboerderij te maken met baldadigheid. De voormalige kunststoffen kabouters werden gestolen, kapot gemaakt en vernield.

De nieuwe houten beesten en kabouters zijn wat meer ‘hufterproof’. Doniastate is een boerderij met speeltuin, die wordt gerund door cliënten van Talant. Ze passes op de beesten, draaien het restaurant en houden het park bij. Maandag in Hea! een reportage over het werk van houtzaagkunstenaar Stoelwinder.