Paard met veel moeite uit sloot gered

Paard met veel moeite uit sloot gered
15 april 2017 Reacties uitgeschakeld voor Paard met veel moeite uit sloot gered friesland,Leeuwarderadeel,nieuws,regionieuws Marco Oosterhuis

De brandweer is vrijdagavond circa anderhalf uur bezig geweest om aan de Poeldyk een paard uit een sloot te halen.

Een ouder paard was te water geraakt en kon er niet zelfstandig uitkomen. De boer had met een tractor al een poging gedaan om het paard uit de sloot te halen. Omdat dit niet lukte werd de brandweer ingeschakeld. Een tankautospuit uit Stiens en een hulpverleningsvoertuig met kraan uit Leeuwarden kwamen ter plaatse.

Met brandslangen werd getracht het dier uit de sloot te halen. Met behulp van een kraan en een speciaal hijskleed kon het paard uiteindelijk uit het water gehaald worden. Na ongeveer anderhalf uur stond het paard weer op het droge.