Schaatsen op natuurijs vanaf volgende week mogelijk

Er kan volgende week vanaf donderdag en vrijdag zeker geschaatst worden op ondergelopen weilanden en opgespoten banen. Dat meldt Weerplaza.

Ook op ondiepe sloten en plassen kan waarschijnlijk geschaatst worden.

Volgens Michiel Severin van Weerplaza kan er op donderdag en vrijdag door de aanhoudende kou een ijslaag van de tussen de 6 en 8 centimeter ontstaan. “Dat is voor het schaatsen op plassen nog wat gevaarlijk”, aldus Severin. “In het noordoosten en oosten van Nederland kan er zelfs een ijslaag van 10 centimeter of meer ontstaan.”

Maandag wordt gezien als een overgangsdag  naar een verder winterse week. Er vallen een aantal buien en er is ook wat ruimte voor de zon en beduidend minder wind dan in het weekend. De wind draait vanaf maandag naar het oosten en die brengt de kou naar Nederland.

In de nachten gaat het op veel plaatsen matig vriezen. Mocht er een sneeuwdek aanwezig zijn, dan kan het daarboven streng gaan vriezen, -10 graden of lager dus.

Post Author: Admin