Cambuur verliest met 3-0

Cambuur heeft maandagavond de uitwedstrijd bij De Graafschap met 3-0 verloren. De Leeuwarders speelden een matige wedstrijd, nadat ze de afgelopen weken juist in een uitstekende vorm staken. 

Cambuur-trainer Sipke Hulshoff wijzigde zijn elftal op een aantal plaatsen. Zo speelden Omar El Baad en Jordy van Deelen, op dreef in de laatste weken, niet. In hun plaats kwamen Xander Houtkoop en Jurjan Mannes. Stefano Lilipaly begon als rechtsback en Erik Bakker stond centraal in de verdediging.

De eerste mogelijkheid voor Cambuur kwam na acht minuten. Tarik Tissoudali werd vastgehouden, waarna Lilipaly een vrije trap mocht nemen. Zijn inzet werd gekeerd door keeper Filip Bednarek. In de eerste helft waren weinig grote mogelijkheden. Cambuur speelde in een te laag tempo om het De Graafschap echt moeilijk te maken.

De Achterhoekers werden via Piotr Parzyszek nog wel gevaarlijk, maar zijn schot ging ver naast. Namens Cambuur trapte Lilipaly een afgeslagen hoekschop over.

 

Na de rust bleef Cambuur ongeconcentreerd. Het creëerde zelf nagenoeg niets en kwam in de 54ste minuut op achterstand. Erik Bakker verwerkte een schot van Jan Lammers ongelukkig, waarna Anthony van den Hurk de bal van dichtbij heel simpel kon binnenschieten: 1-0.

Na een uur spelen haalde Hulshoff Lilipaly en Houtkoop naar de kant. Zij voldeden niet op de backposities. Jordy van Deelen en Omar El Baad kwamen in het veld. Het hielp in eerste instantie niet veel. Een kwartier voor tijd haalde Martijn Barto wel ferm uit. Bednarek was alert en ranselde de bal uit de kruising. Mannes mikte even later een vrije trap net over het doel.

Tien minuten voor tijd besliste De Graafschap het duel uit een counter. Invallers Elvio van Overbeek en Youssef El Jebli waren de Cambuur-defensie te slim af, waarna laatstgenoemde scoorde: 2-0. De Graafschap gooide de beuk erin en daar kon de ploeg van Hulshoff niet goed mee omgaan.

De flow, waar Cambuur zo over repte, is even verdwenen. In blessuretijd werd het zelfs nog 3-0. Bart Straalman was van dichtbij trefzeker, toen Cambuur een hoekschop slecht verwerkte.

 

Bron:lc.nl 

Post Author: Admin