Kamervragen over ijzervlechters Sintrale As

De Tweede Kamerfractie van de SP wil van staatsecretarissen Klijnsma (Sociale Zaken) en Wiebes (Financiën) weten of zij de provincie Fryslân gaan aanspreken op de onderbetalingen bij de bouw van de Centrale As.

Volgens onderzoek van de Inspectie SZW heeft een aantal ijzervlechters hierbij niet het salaris gekregen waar zij recht op hadden. Vakbond FNV, die op het onderzoek had aangedrongen, zegt er sprake van het opzettelijk ontduiken van de cao. De ijzervlechters zouden 1700 euro per maand zijn misgelopen.

SP-Kamerlid Sadet Karabulut wil van de bewindspersonen weten of ook zij dit als opvatten als zwartwerken en wie zij daarvoor verantwoordelijk achten. Ook zouden de gedupeerde werknemers volgens de SP een nabetaling moeten krijgen.

 

Post Author: Admin