ENGIE gaat niet naar gas boren bij Schiermonnikoog

Energiebedrijf ENGIE gaat niet naar gas boren voor de kust van Schiermonnikoog. ENGIE had van minister Kamp een vergunning gekregen voor proefboringen in de herfstvakantie van 2017 en 2018. Het bedrijf geeft de vergunningen terug aan het Ministerie van Economische Zaken. Er was en is veel protest en actie tegen deze vergunning. De Waddenvereniging, Natuurmonumenten, Nationaal Park Schiermonnikoog en de gemeente Schiermonnikoog hebben bezwaar aangetekend tegen de gasboringen boven het eiland. 

Ook bijna 400 ongeruste burgers, de werkgroep Horizon Schiermonnikoog, gaan in hoger beroep. Een meerderheid van de Tweede Kamer sprak zich eerder ook uit tegen de gasboringen bij Schiermonnikoog.

De Raad van Staten bepaalde vandaag dat het bedrijf wel mag doorgaan met de proefboringen. ENGIE ziet die uitspraak als bevestiging van het zorgvuldige voorbereidingsproces dat is gevolgd.

Post Author: Admin