Nieuwe verkeersroutes rond Stationsgebied Leeuwarden

De verkeersroutes in het Leeuwarder Stationsgebied veranderen de komende weken twee keer. De eerste wijziging wordt vanaf zaterdag doorgevoerd.

De Lange Marktstraat wordt tot aan de rotonde richting de Tesselschadestraat afgesloten voor autoverkeer in verband met bestratingswerkzaamheden.
Verder wordt het plein tussen de Stationsweg en de Sophialaan ingericht en de bouwkuip van de fietsenkerlder verder uitgegraven.

Samengevat: vanaf zaterdag rijden auto’s over twee richtingen over de Zuidersingel, is de Lange Marktstraat alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer en gaat het verkeer naar het centrum van Leeuwarden via de Sophialaan. Fietsers gaan door de Van Swietenstraat en de Baljéestraat. De voetgangers worden langs de werkzaamheden geleid.

De tijdelijke nieuwe situatie rond het Stationsgebied. KAARTJE VRIJ-BAAN.NL ( klik om te vergroten)

Vanaf 6 maart gaat de definitieve nieuwe route in werking. Dit houdt in dat automobilisten in twee richtingen over de Zuidersingel rijden en dat de Sophialaan tussen de Lange Marktstraat en de Stationsweg een plein voor fietsers en voetgangers wordt. Verkeer naar de Lange Marktstraat en het centrum rijdt via de Zuidersingel en de Oude Veemarkt.

Post Author: Admin