Appie Scheer al 15 jaar in het vak

Nog elke dag wordt hij heel veel vergeleken met Frans Bauer! Iets waar hij best trots op is en wat ooit heeft geleid tot figuratie in een clip van Frans.

 


15 jaar timmert Appie nu alweer aan de weg als zanger en het is voor hem een feest om op te treden. Maar naast de liedjes van Frans is hij natuurlijk veel meer.Hij zingt ook nog andere Nederlandstalige liedjes, Engels, Duits (voornamelijk van Frans Bauer…dat dan weer wel!) van jazzy, pop, reggae, ballades, up-tempo nummers en verder natuurlijk zijn eigen repertoire!

Daarnaast heb ik m’n eigen bedrijfje waarin ik zomers ijs verkoopt op de Nieuwstad. De Gemeente Leeuwarden wil daar voor komend seizoen een stokje voor steken maar trouwe fans en klanten probeerden dit te voorkomen met een petitie. Hopelijk staat Appie deze zomer dus gewoon weer op zijn plek naast de Waag. Op 10 maart weten we meer. En in de winter staat hij met veel plezier met zijn oliebollenkraam bij de Albert Heijn XL.

Maar met ‘t zingen word hij nog steeds niet als soort van volwaardig aangekeken, wat hem dan weer betreurt!

Zoals met zovelen die er helaas niet meer mogen zijn (Marilyn Monroe, Charlie Chaplin, etc.etc.etc.) hoopt hij postuum ooit nog eens een hit te hebben.

In de tussentijd gaat hij gewoon verder met waar hij mee bezig is …. overleven!

Post Author: Marco Oosterhuis