SGP blijft weg bij LC-verkiezingsdebat om biddag

De Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) doet na eerdere toezegging toch niet mee aan het verkiezingsdebat van de Leeuwarder Courant op 8 maart. De SGP geeft de landelijke biddag voorrang boven de campagne.

De Leeuwarder Courant nodigde Tom Bakker uit Driezum uit voor het LC-verkiezingsdebat, op woensdag 8 maart in Stiens. Bakker staat op plaats 18 van de kandidatenlijst van de SGP voor de Tweede Kamerverkiezingen. Bakker zit in de raad van Dantumadiel. Hij is het enige SGP-raadslid in Friesland.

De partij vindt de landelijke biddag voor gewas en arbeid zo belangrijk dat ze daar de voorrang aan geven boven campagne-activiteiten, motiveert Bakker het partijbesluit. ,,Daar komt nog bij dat wij op die dag niet alleen bidden voor gewas en arbeid, maar zeer zeker ook voor de overheid.’’

Op woensdag 8 maart kruisen nu 11 Friese kandidaten voor de Tweede Kamer de degens tijdens het LC-verkiezingsdebat in De Skalm in Stiens. Het gaat om zittend Kamerlid Aukje de Vries (VVD, plaats 18) uit Leeuwarden, huidige wethouders van Leeuwarden Harry van der Molen (CDA, plaats 8) en Isabelle Diks (GroenLinks, plaats 18). Pia Dijkstra uit Franeker (D66) doet eveneens mee.

Ook Statengriffier Gerben Huisman (ChristenUnie, plaats 11) doet mee, net als het Terschellinger raadslid Christa Oosterbaan (PvdA, plaats 20), Statenlid Max Aardema uit Drachten (PVV, plaats 25), zijn plaatsgenoot Theun Wiersma (50Plus, plek 11). Fenna Feenstra (Sneek) doet namens de SP mee.

Ook de lijstrekkers van twee nieuwe partijen nemen deel. Het gaat om Jacques Monasch (Nieuwe Wegen) uit Sneek en Jan Dijkgraaf van GeenPeil uit Eesterga.

Bron:lc.nl

Post Author: Admin