Parkeerplaatsen op de plek van de voormalige basisschool Zeester op Vlieland

De voormalige basisschool de Zeester aan het Vuurboetsplein op Vlieland gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor parkeerplaatsen.

Dit heeft de raad van het eiland maandagavond besloten. Voor de sloop trekt Vlieland 90.000 euro uit. Hier komt nog 25.000 euro bij voor het maken van de parkeerplaatsen.

De hoogte van dat laatste bedrag was de fractie van GroenWit tegen het zere been. ,,Dat is krankzinnig veel geld voor een tijdelijke voorziening’’, aldus fractievoorzitter Elsje de Ruijter van GroenWit.

Bovendien is het volgens De Ruijter onduidelijk welke parkeeroverlast de extra ruimte moet oplossen. ,,In het raadsvoorstel staat dat het gaat om auto’s van mensen die tijdelijk op het eiland werken en in het weekeinde en ’s avonds de auto kwijt moeten. In de begrotingswijziging staat dat de parkeerplaats bedoeld is voor autobezitters aan de Nieuwestraat, omdat zij hun voertuig in de tuintjes parkeren.’’

Maar haar fractie was de enige die tegen het plan stemde en dus komt de parkeerplaats er. De gemeente wil het oude schoolgebouw slopen om onderhoudskosten tegen te gaan en om verder vandalisme te voorkomen. Vlieland is nog bezig te onderzoeken in hoeverre er in het gebied plek is voor woningbouw.

 

Bron:lc.nl

Post Author: Admin