Cambuur verliest van AZ

Op donderdag 2 maart 2016 rond kwart voor 5 verzamelden de eerste supporters die meegingen naar Alkmaar voor de bekerwedstrijd zich op de parkeerplaats van het WTC waar de bussen klaar stonden. Mijn vriend, zijn zoon en ik namen plaats in bus 5, een mooie dubbeldekker waarvan het vertrek gepland stond op 17.30. Om half 6 hebben wij Leeuwarden onder politiebegeleiding verlaten.

De reis verliep snel en gezellig, onderweg werden diverse liederen gezongen waarin het Geel en Blauw de hoofdrol speelde. De stemming zat er in ieder geval goed in. Na een reis die zeer goed bevallen was bereikten we om 19.00 het stadion van AZ in Alkmaar. Het betreden van het stadion was een gebeurtenis op zich. Wij waren de eerste slag van 5 bussen die aankwamen en die 5 busladingen aan supporters die naar binnen wilden. Deze grote groep mensen moest gecontroleerd worden door de beveiliging van AZ dus hadden ze met hekken een sluis gemaakt waarvan de opening groot genoeg was om er net 2 man naast elkaar doorheen te laten. Maar daar zijn we doorgekomen. Nadat we deze hindernis genomen hadden betraden we het stadion van AZ, ik kan je vertellen, als je daar voor de eerste keer naar binnen stapt dan is dat een imposant geheel wat je ogen aanschouwen. Ik heb is rustig plaats genomen op de tribune om het stadion is goed in me op te nemen. Ik vond het een schitterend stadion het had alleen in Leeuwarden moeten staan met op de tribunes in Geel en Blauw Cambuur. Wij hebben rustig op de tribunes zitten wachten tot onze Helden om 20.15 het veld betraden. Wij hebben ze onder gejuich ontvangen en de voorbereiding tot de wedstrijd bekeken.

De wedstrijd: 

Om 20.45 was het eindelijk zo ver, de spelers van beide teams betraden met de scheidsrechters het speelveld. Dit ging vergezeld met rook en vuurwerk en 2 tribunes met Cambuur supporters die met gele en blauwe vlaggen zwaaiden.

20.45 het fluitsignaal klonk en daar begon het, een titanen strijd waar wij in de eerste helft toch een paar keer oe en ah riepen omdat de bal bijna bij de tegenstander het doel in ging.

De tweede helft was een spannende strijd waarin AZ steeds meer druk zette, maar er bij ons niet doorkwam. De mannen vochten als leeuwen om de bal uit het doel te houden en probeerden steeds weer het doel van de tegenstander te bereiken. En zo tikten de minuten weg richting einde tweede helft waarin de helden op het veld werden toegezongen door de supporters in het uit vak.

Na einde  2e helft ging de extra tijd van 4 minuten in waarbij bij ons in de 93e minuut de tribune stilviel in een gemeenschappelijk nee oooooo en nog wat krachttermen die ik hier niet gebruik.

Nienhuis ging gelijk klagen bij de scheids maar dat hadden wij niet door, 1-0 stond op het scorebord.

En toen……..    afgekeurd   er ging een gejuich door het uit vak, videoscheids had hem afgekeurd.

Geweldig we gingen verlengen.  Ook in 2 keer verlengen kwam het niet tot scoren, wel een hoop spelers van beide teams die kramp kregen.  Na 90 minuten was het zo ver het eindsignaal de wedstrijd was gespeeld 120 minuten gespeeld 0-0 Het verschrikkelijke spel ging beginnen, penalty’s.

We weten allemaal hoe deze reeks eindigden, 3-2 voor AZ, de droom was over, de Kuip was zo dichtbij en nu over, AZ naar Rotterdam. Wij hebben onze helden een verdient applaus gegeven waarna wij het stadion verlieten om richting de bus te gaan. Dat was ook nog een ervaring op zich. Een van onze voorgangers die het stadion had verlaten had waarschijnlijk aan het hek van de buren gerammeld, toen wij naar buiten stapten schrokken we van he aanblik aan de rechterkant daar stond een groep gehelmde mannen met een schild in hun hand te zwaaien naar ons met wapenstokken. Doorlopen gebaarden zij, hetgeen wij graag deden. Wij links om de bussen heen om onze bus te zoeken waarbij we in onze ooghoeken mannen met honden aan zagen komen.  Gelukkig vonden we onze bus snel, en wij stapten snel in om op de eerste verdieping plaats te nemen op onze stoelen, om 12 uur middernacht was het zover, de stoet kwam in beweging en de 16 bussen verlieten onder politiebegeleiding verlieten wij Alkmaar. Wij waren tevreden over de prestaties van onze spelers, die hadden zich kranig geweerd tegen AZ en stonden een paar keer bijna op voorsprong. Maar net die enen misser teveel, schot gestopt, wij eruit, AZ door, zuur  schitterende wedstrijd gespeeld en uitgeschakeld door penalty’s.

Jammer de mannen hebben alles gegeven, we zijn trots op ons Team, net niet gehaald maar toch tevreden over de wedstrijd die ik gezien heb.We hebben nog anderhalf uur nagepraat over de avond en bereikten om half 2 Leeuwarden waar we de bus verlieten en naar huis gingen.Voor mij was het een geslaagde avond waarin wij het verdienden om net een penalty meer te verzilveren. Helaas was dat ons niet gelukt.Mannen bedankt, jullie hebben gevochten als Leeuwen en hebben tot de laatste minuut laten zien dat wij een team hebben waar je niet zomaar even overheen loopt en waar Leeuwarden trots op is.

Peter Lamboo. .

 

 

 

Post Author: Admin