Brand in opslagruimte Leeuwarden, vuur mogelijk aangestoken

Een uitslaande brand heeft donderdagnacht grote schade aangericht in een supermarkt en Chinees restaurant aan de Groningerstraatweg in Leeuwarden. Het vuur ontstond tegen twee uur in een opslagruimte tussen beide panden. Het vuur sloeg al gauw over en de bewoners van een bovenwoning moesten hun huis uit. Ook de bewoners van een aantal andere woningen werden geëvacueerd. De woningen stonden vol rook. 

De brandweer heeft het vuur geblust. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Er is niemand gewond geraakt.

Volgens de politie is er mogelijk sprake van brandstichting. Getuigen melden dat zij twee personen hebben gezien die bij de supermarkt wegrenden in de richting van de Veestraat. Passanten die kort voor de brand wat verdachts hebben gezien bij de supermarkt, worden daarom opgeroepen zich te melden bij de politie.

 

Post Author: Admin