Sieraden maken van nespresso koffiecups

Martje Roerdink-Talma is van beroep tandartsassistente en woont en werkt in Stiens. Sinds vorig jaar heeft zij er een leuke en bijzondere hobby bij: het maken van sieraden van gebruikte nespresso koffiecups.

Het materiaal waaruit koffiecups zijn vervaardigd bestaat uit aluminium en is daardoor goed te snijden, te knippen en te vouwen. Bovendien is het hergebruik van de cups ook nog goed voor het milieu.

Martje heeft in een jaar tijd al een flink aantal mooie kettingen, hangers en oorbellen gemaakt (foto) en haar idee is om het ook aan andere mensen te leren door middel van een aantal workshops.

De eerstvolgende workshop staat gepland op zaterdag 1 april van 14.00 uur tot ongeveer 17.00 uur, in de wachtkamer van Tandartspraktijk Stiens, aan de Hege Hearewei 1c. Lijkt het je leuk om te doen, geef je dan op, want 10 personen per workshop is de limiet. Drink je ook nespresso koffie, dan graag de cups voor Martje bewaren. Neem tevens oude kralensieraden mee (als u die heeft), die zijn namelijk goed te combineren met de bewerkte koffiecups.

Martje vraagt een kleine bijdrage voor de workshops waarvan zeker de helft naar een goed doel gaat en een klein deel kostendekkend is voor een kopje koffie of thee. Opgave kan telefonisch via 058-2571797 of 0613648905 en ook via emailadres: creatiefmetkoffiecups@gmail.com.

Post Author: Marco Oosterhuis