Frije cross Blije stopt er na vijftien jaar mee

Na vijftien jaar is het na deze zomer afgelopen met de Frije cross in Blije. De befaamde crosswedstrijd beleeft op 29 juli zijn laatste editie.

De ongedwongen race maakte naam met ludieke nummers als de ‘Oude Lullen’-klasse voor oudere coureurs en ‘Núvere Weinen’ voor gek uitgedoste auto’s. Maar de animo voor deze onderdelen loopt al jaren terug.

,,Zo gebeurt er wat we niet willen: we beginnen op een ‘gewone’ autocross te lijken’’, verklaart het bestuur. De afnemende belangstelling, gecombineerd met het groeiende regelwerk en slinkende sponsorgelden, maakt dat de organisatie er na deze zomer een punt achter zet.

Op de eerste – illegale – editie in 2002 kwamen twintig coureurs en één motorcrosser opdagen. Vanaf 2008 werd de Frije cross voor het eerst legaal verreden. Het bestuur hoopt in juli op een ,,spetterende’’ laatste race.

Post Author: Admin