Ariëns en Schouten prolongeren titel

Irene Schouten en Crispijn Ariëns hebben beiden hun titel op het ONK in Hallum weten te verdedigen.
In de koers over zestig kilometer kwam Schouten met grote voorsprong op haar concurrentes over de finishlijn. Zusjes Janita en Gerline Crediet maakten het podium compleet.
Al in de beginfase van de wedstrijd snelde Schouten er vandoor op weg naar een fikse voorsprong. De Clafis-rijdster liet vorig jaar nog weten teleurgesteld te zijn dat de dames en heren niet tegelijk van start mochten, maar dat was dit jaar gelukkig anders. Daarom nestelde ze zich in een mannentrein met onder meer Chris Huizinga en Bart de Vries.
Thuisrijdster juniore Marijke Groenewoud zette in de eerste ronde van 30 kilometer dapper de achtervolging in op de titelverdedigster. Janita en Gerline Crediet volgden daarachter. Voor Groenewoud werd het in de tweede ronde echter zwaar, waarna de zusjes Crediet haar voorbijkwamen.
Bij de heren pakte Ariëns zijn tweede ONK-zege. De Team Okay Fashion&Jeans-rijder ging er al vroeg in de wedstrijd vandoor samen met Gary Hekman, maar kwamen na een hergroepering in een kopgroep van zeven man terecht. Die naast Hekman en Ariëns uit Mesu, Swings, Berga, Den Hertog en Schouten bestond.
Na een valpartij waarna Hekman de wedstrijd verliet was het Swings die in de laatste grote ronde over 30 kilometer de aanval inzette, wat hem al snel een voorsprong van een halve minuut opleverde. De achtervolging liet het daar echter niet bij zitten. Ingmar Berga zette een versnelling in, waarna Ariëns zich richting de Belg lanceerde.
Swings en Ariëns moesten het in de laatste meters in de eindsprint uitvechten. De overwinning werd na het bekijken van de fotofinish toegewezen aan aan Ariëns. Swings en Berga volgden op plaats twee en drie. (schaatsen.nl). De Willem Poelstra Wisselbokaal was voor de meest strijdlustige rijder Jordy Harink.

(Tekst: https://www.facebook.com/bartlehiemskeelertochthallum/)

Post Author: Marco Oosterhuis