Harde muziek veroorzaakte ruzie Hallum

Een ruzie over harde muziek die zaterdagavond al begon, zou een 53-jarige man in Hallum er toe hebben gedreven met een kettingzaag naar de buren te gaan. De politie schoot hem zondagmiddag neer.

Buurtbewoners vermoeden dat er sprake was van een burenruzie over te harde muziek die zaterdagavond al was begonnen. ,,Toen was er al ruzie tussen de partijen. Er werd veel gescholden, de man blafte die vrouw helemaal af. Uiteindelijk werd het toch gesust. Kennelijk is het vandaag weer opgelaaid’’, zegt een buurman die anoniem wil blijven.

,,Ik liep met mijn hondje te wandelen toen ik mensen hoorde gillen. Daarna hoorde ik schieten. Toen ik terugliep zag ik hem liggen, onder het bloed’’, vertelt Annelies Snijder.

De technische recherche heeft onderzoek gedaan bij de woning. De rijksrecherche nam dit later over. Dat is gebruikelijk bij schietincidenten waar de politie bij betrokken is. De betrokken agenten zijn opgevangen. Volgens een politiewoordvoerder maakt een dergelijk schietincident altijd grote indruk op de agenten die er bij waren.

 

Tekst: LC.nl

Post Author: Marco Oosterhuis