Neergeschoten man Hallum nog in ziekenhuis

De 53-jarige man die door de politie in Hallum in zijn been werd geschoten door de politie ligt nog in het ziekenhuis en ,,maakt het naar omstandigheden goed”.

Dit zegt het Openbaar Ministerie dat de woordvoering over het incident doet. De rijksrecherche doet specifiek onderzoek naar het handelen van de politiefunctionaris die de Hallumer in zijn been schoot.

De agenten die zondag aan het eind van de middag ter plaatse kwamen aan de Stins, na een melding over een hoogoplopende burenruzie. Toen de politie ter plaatse kwam, was de 53-jarige met draaiende kettingzaag onderweg naar de buurvrouw. Hij zou waarschuwingen door de politie hebben genegeerd, waardoor die zich genoodzaakt voelde het dienstpistool te trekken en hem in zijn been te schieten. ,,Dat doe je alleen maar als er echt geen andere opties meer zijn, want je wilt je wapen niet gebruiken”, zegt politiewoordvoerder Pyter de Roos.

De betrokken agenten zijn lopende het onderzoek niet geschorst, maar er kan vanwege de heftigheid van het incident wel besloten worden dat deze politiemensen tijdelijk niet de straat op gaan. Of dat in dit geval ook gebeurt, is niet duidelijk. Het gebeurt in Friesland gemiddeld een paar keer per jaar dat agenten hun wapen gebruiken.

 

Tekst: LC.nl

Post Author: Marco Oosterhuis