N357 ter hoogte van Hallum dicht na botsing vrachtauto en auto

Door een botsing tussen een auto en een vrachtwagen vlakbij Hallum is de N357 tijdelijk afgesloten.

Dinsdag 3 oktober is er een ongeluk gebeurd op de Ljouwerterdyk ter hoogte van Hallum. De weg werd in beide richting afgesloten omdat er een ernstig ongeval had plaatsen gevonden. Dinsdagmiddag kreeg de brandweer van Hallum, de hulpverleningswagen (HV) van Leeuwarden opgeroepen. In eerste instantie werd er uitgegaan van een ernstig ongeval, zo werd er ook de trauma helikopter opgeroepen, maar die werd later evenals de HV geannuleerd.

Er had een ongeluk plaatsgevonden tussen een automobilist en een vrachtwagen. De automobilist had het achterste van een, voor hem rijdende, trekker geraakt en raakte zo in de slip. Vanuit de andere richting kwam er een vrachtwagen aan. Om de auto te ontwijken, reed de vrachtenwagen de berm in. Een aanrijding mislukte, de vrachtwagen kwam op het fietspad tot stilstand.

De automobilist zat bekneld en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoert. Omdat het verkeerongevallenanalyse nog enige tijd nodig heeft voor onderzoek, is de weg nog enige tijd dicht vanuit beide richtingen.

Post Author: Admin