Piter Jelles organiseert Arts eXpression op 20 februari

Op dinsdag 20 februari om 16.00 uur opent de heer Tjeerd van Bekkum, CEO Stichting Europese Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018, de beeldende kunsttentoonstelling ‘Verbinding’ van leerlingen van Openbare Scholengemeenschap Piter Jelles in Neushoorn. De tentoonstelling is onderdeel van de Arts eXpression.

Dit is een jaarlijks kunstevenement waarbij leerlingen van alle 11 scholen van de scholengemeenschap strijden om de Piter Jelles Cultuurprijs voor beeldende kunst en podiumkunst. De expositie toont van alle 11 scholen de beste drie kunstwerken met het thema ‘Verbinding’. Een jury kiest hieruit de 6 beste kunstwerken. Deze gaan door naar de finale van de Arts eXpression. De tentoonstelling is te zien in Neushoorn van 20 februari t/m 15 maart.

Welke 6 kunstwerken uit de expositie doorgaan naar de finale, wordt onder andere bepaald aan de hand van pitches (ultrakorte presentaties) die de leerlingen geven aan de jury voorafgaand aan de opening van de expositie op 20 februari. In de pitch van 2,5 minuut vertelt de maker aan de jury wat de gedachte achter het kunstwerk is en hoe het tot stand is gekomen.

 Finale Arts eXpression:
Op woensdag 21 maart vindt in de Aegon zaal van De Harmonie in Leeuwarden de grote Arts eXpression-finale plaats. Tijdens deze manifestatie vertonen leerlingen van alle 11 scholen van Piter Jelles hun kunsten aan publiek en jury. Iedere school heeft een podium act afgevaardigd voor deze avond. De 6 finalisten beeldende kunst geven – tussen de podiumkunst door – een toelichting op hun kunstwerk. Aan het einde van de avond worden de Piter Jelles Cultuurprijzen voor beeldende kunst en podiumkunst uitgereikt.

Post Author: Admin