Debatwedstrijd project PolitX

Maandag 28 mei staat in het teken van project  PolitX van de gemeenteraad van Leeuwarden. Deze dag gaan MBO-studenten de strijd met elkaar aan in een debatwedstrijd. De winnende groep studenten gaat een dag naar Den Haag met bezoek aan de Tweede Kamer, de beste debater ontvangt een fraaie bokaal. Voorafgaand aan de debatwedstrijd bezoeken de studenten een politieke markt, waar de jongerenafdelingen aanwezig zijn van politieke partijen die actief zijn binnen de gemeente Leeuwarden. Tevens krijgen de studenten een ‘mini college’ van  illusionist Niels Houtepen. Hij zet eigentijdse illusies en bizarre mind-experimenten in om zijn publiek te verwonderen, aan het denken te zetten en met elkaar te verbinden.

Iedereen is van harte welkom aanwezig te zijn op de PolitX dag. De dag wordt gehouden in het Stadhuis aan het Hofplein in Leeuwarden.

 

Het  programma:

11.00 uur             Ontvangst in de Raadszaal door interim-griffier Lia Randsdorp

11.05 uur             1-minuut pitches door jongeren van politieke organisaties. Deelnemers zijn: Jonge Democraten; Perspectief Fryslân; JOVD; Rood Leeuwarden; Dwars Fryslân; CDJA en Jonge Socialisten.

11.15 uur             Niels Houtepen, illusionist

11.45 uur             Politieke Markt

13.00 uur             Start debatwedstrijd

15.15 uur             Bekendmaking winnaars

De opdracht van het debat is het bedenken en formuleren van een mogelijke oplossing voor het vraagstuk ‘integratie van jonge statushouders en asielzoekers op het gebied van huisvesting, onderwijs en werk’. Een jury bestaande uit wethouder Herwil van Gelder, journalist Patrick van ’t Haar van het Friesch Dagblad, raadslid Harry Bevers en loco-griffier Coco Hoving beoordeelt welke groep dit het beste heeft uitgewerkt .

 

 

Post Author: Admin