Martijn Barto stopt bij SC Cambuur

Martijn Barto stopt als speler van SC Cambuur. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de club en speler. Wat hij volgend jaar precies gaat doen is nog niet duidelijk

Het is niet uitgesloten dat Barto later terugkeert bij de club in een andere rol. In totaal speelde de spits in zeven jaar tijd 238 wedstrijden waarin hij 68 keer het net wist te vinden. In 2013 was hij één van de spelers die het kampioenschap pakte op bezoek bij Excelsior. Zijn doelpunten in de beker tegen Ajax zijn misschien wel de treffers die elke Cambuur supporter het eerste naar boven halen als ze de naam Barto horen.

Geen gemakkelijk besluit”, zo omschrijft technisch manager Foeke Booy de beslissing van de club. “Martijn is een echte clubman en ondertussen haast een icoon van SC Cambuur. Bovendien is het ook nog eens een zeer prettig mens en is hij wat arbeidsethos betreft een voorbeeld voor velen. Uiteraard zal er nog een passend afscheid volgen op de middenstip.” De club denkt nog na over een passend afscheid voor Barto die door de jaren heen uitgroeide tot een icoon.

Post Author: Admin