Paard en wagen in de sloot

Woensdagavond werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een verkeersongeval op de N357 (Bredyk).

Toen de eerste hulpdiensten ter plaatse waren, betrof het een bijzonder ongeval. Een ruiter was met zijn paard en wagen over de kop in de sloot terecht gekomen. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend. De man wist zelf onder de wagen vandaan te klimmen en uit de sloot te komen. Daarna wist de ruiter zijn paard uit de sloot te halen en deze veilig op de wal te krijgen.
De met spoed opgeroepen brandweer, is zonder spoed alsnog ter plaatse gekomen. Een loonbedrijf welke toevallig voorbij reed, heeft de kar uit de sloot gehaald. Het paard is tijdelijk ondergebracht bij een naastgelegen boerderij. De ruiter is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Post Author: Marco Oosterhuis