Hoe om te gaan met kalknagels

Hoe om te gaan met kalknagels

Niemand zit te wachten op kalknagels. Opeens zien je nagels er vervormd uit en fraai kun je ze dan zeker niet meer noemen. Vervelend als je bijvoorbeeld graag op slippers loopt of regelmatig baantjes gaat trekken in het zwembad. Een kalknagel is vooral een cosmetisch probleem, mensen schamen zich ervoor en willen er graag vanaf. Ongeveer vijfentwintig procent van de Nederlanders heeft er weleens last van of last van gehad. Gelukkig zijn er tips om kalknagels te voorkomen en als je er toch last van krijgt, zijn er ook manieren om hier weer vanaf te komen.

Voorkomen van kalknagels

Er zijn verschillende manieren hoe je kalknagels kunt voorkomen. Als eerste is het verstandig om voldoende vitamine E tot je te nemen. Dit versterkt namelijk je nagels, je beenderen en bijvoorbeeld ook je huid. Als je op een natuurlijke manier te kort vitamine E binnenkrijgt, doe je er goed aan om deze in capsulevorm tot je te nemen. Wat ook goed werkt om sterke nagels te krijgen is om je nagels te masseren met knoflook. Snijd een teentje knoflook doormidden en masseer hiermee je nagels. Neem hierbij ook de nagelriemen en de zijkanten van je nagels mee. Olijfolie helpt ook goed om je nagels goed in conditie te houden. Je kunt een wattenschijfje dopen in de olijfolie en vervolgens dit mengsel aanbrengen op je nagels, hiermee kun je ze prima verzorgen.

Tips kalknagels

Zorg dat je zuinig omgaat met je nagels. Etiketten eraf krabben met je nagels? Doe het niet, je nagels zijn hier niet voor gemaakt. Gebruik als je gaat klussen altijd handschoenen, zodat je nagels goed worden beschermd. Nagelbijten is ook slecht voor je nagels, door ze heel kort te houden, zijn ze vatbaar voor infecties, daarnaast worden de nagels erdoor verzwakt. En voor de vrouwen; gebruik niet al te vaak nagellak, je nagels hebben ook af en toe tijd nodig om te herstellen.

Behandeling kalknagels

Kalknagels behandelen is ook mogelijk, want als je kalknagels hebt, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk iets aan doen. Door te klikken op de link, kun je lezen hoe je kalknagels kunt behandelen, zodat je hier weer zo snel mogelijk vanaf bent.