Actieve vakantie boeken? Hier lees je een aantal handige tips

Actieve vakantie boeken? Hier lees je een aantal handige tips

Als je denkt aan vakanties zul je al snel denken aan zon, zee en strand. Toch zijn er veel mensen die liever actief zijn tijdens hun vakantie. Je kunt dan een langere rondreis maken, gaan wintersporten of een sportieve vakantie uitzoeken. Als je een actieve vakantie boekt heb je dus veel opties. Niet alleen uit verschillende reistypes, maak ook uit bestemmingen.

Wil jij ook een actieve vakantie boeken komend jaar, maar weet je nog niet waar? In dit artikel hebben wij wat leuke ideeën op een rijtje gezet.

Rondreis maken

Een bekende vorm van actief reizen is de rondreis. Hierbij reis je vaak wat langer, minimaal twee weken, en trek je door een land of streek. Je kunt zelfs rondreizen boeken door meerdere landen, zoals een langere rondreis in Azië, Afrika of door de Balkan. Bij deze actieve vakanties kom je vaak in contact met lokale bevolking en zien je al het moois dat een land te bieden heeft. Onderweg kun je stoppen bij mooie plaatsen, bezienswaardigheden, of genieten van leuke activiteiten. Je bent actief bezig, maar kunt tussendoor ook genieten van rustige momenten.

Leuke bestemmingen voor een rondreis zijn bijvoorbeeld Italië, Marokko, of landen in Azië zoals Japan of Thailand.

Sportieve vakantie

Een sportieve vakantie is een vakantie waarbij je bezig bent met bepaalde sporten of fysieke activiteiten. Denk aan een wielrenvakantie, een actieve wandelvakantie, of surfvakantie. Je bepaalt zelf welk niveau je aan wil houden en wat de moeilijkheidsgraad van je activiteiten wordt. Je kunt ook meerdere sportieve activiteiten gaan doen. De Ardennen zijn hiervoor erg geschikt, omdat je hier kunt klimmen, wielrennen, mountainbiken en nog veel meer. Ook als je liever actief wilt zijn in een warm land zijn er diverse en leuke bestemmingen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan vissen in Spanje, watersporten doen op de Griekse eilanden, of kiteboarden in Egypte.

Wintersport

Wil je op vakantie in de wintermaanden? Dan is een wintersportvakantie ook erg leuk. Je kunt dan leren snowboarden of skiën. Er zijn veel skigebieden te vinden in Europa, waar je eindeloos kunt skiën en snowboarden. Denk bijvoorbeeld aan Oostenrijk, Zwitserland of Italië. Maar ook Finland is een leuke bestemming als je van actieve wintersporten houdt.