Alles over een Smart home

Alles over een Smart home

Smart home is: "Huizen met technologieën die muziek, media, verlichting, klimaat, beveiliging en elektronische apparatuur op afstand kunnen bedienen en die kunnen worden bediend met spraak, smartphones en smartdisplays." Kortom: "Smart Home" kan automatisch processen in huis uitvoeren en op afstand aansturen.

Wat zijn de voordelen van slimme woning?

Slimme woning kan op verschillende manieren worden uitgedrukt. Het hebben van een slimme koelkast maakt van je huis nog geen slimme woning. Dit kan het begin zijn. hier vindt u een paar voordelen opgesomd!

Handig om de mensen te dienen!

Een slimme woning is ontworpen om ons leven gemakkelijker te maken. Het kan zijn dat u moet gaan zitten en kijken welk product het beste voor u is, wat u wilt, misschien nodig heeft en wat u zich kunt veroorloven, maar als alles klaar is en werkt, Maak u nergens zorgen over. naar. Slimme woningen hebben de afgelopen 30 jaar dezelfde voordelen als algemene techniek: vooral gemak, maar je kunt ook geld, tijd en vooral energie besparen.

Retrofit en slim huis

Daarom kunnen ook de termen die nog vaak worden geassocieerd met slimme huizen worden aangepast. Wil je de naam achterhalen, dan begrijp je de betekenis van de term al: je gebruikt bestaande technologie of apparatuur om het huis slimmer te maken. Neem als voorbeeld Slimmere producten: deze producten worden in de keuken gebruikt, waardoor "domme" apparaten "slim" worden. Ze hebben een aangesloten koffiemachine en een slimme theepot, evenals een speciale mat om de meetresultaten nauwkeurig te kennen, en een koelkastcamera om te laten zien wat erin zit.

Communicatie protocol!

Via zo'n protocol kunnen alle apparatuur met elkaar “praten” of communiceren. Als er zich bijvoorbeeld een probleem voordoet, moet de rookmelder de oven kunnen uitschakelen en moet de garagedeur kunnen openen wanneer de auto arriveert, maar wanneer de twee apparaten via verschillende protocollen met internet zijn verbonden, zal de communicatie niet soepel verlopen. Op CES 2016 werd dit door verschillende opties erg pijnlijk.

Slimme woning en de toekomst

Het is niet duidelijk welke overeenkomst uiteindelijk de winnaar zal zijn. Het is in ieder geval belangrijk om je te blijven ontwikkelen, want energie en geld besparen is voor veel mensen belangrijk. Zeker als de aarde beperkte hulpbronnen biedt, moeten we echt meer manieren vinden om energie te besparen. Dat kan al door slimme lampen aan te schaffen, deze slimme lampen kun je thuis gebruiken en nauwkeurig bedienen met je smartphone. Of door een slimme thermostaat te gebruiken.