Ben jij opzoek naar een familierecht advocaat?

Ben jij opzoek naar een familierecht advocaat?

Woont u in Rotterdam en bent u op zoek naar een familierecht advocaat die u van juridisch advies kan voorzien omtrent huwelijkse voorwaarden, echtscheiding, geregistreerd partnerschap, geboorte van uw kind of ouderlijk gezag. Bij Advocatenkantoren.nl kunt u een overzicht vinden van gespecialiseerde familierecht advocaten in Rotterdam. Via de advocaten zoekmachine kunt u een familierecht advocaat vinden die u kan helpen bij uw familiekwesties. U kunt zoeken naar een advocaat op naam, uurtarief, specialisme en gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging). Vind een advocaat in uw buurt die u juridisch bijstand kan verlenen omtrent familierecht, waaronder huwelijken, geboortes zoals erkenning of ontkenning vaderschap, alimentaties en nog veel meer zaken. Bij alle facetten van het leven is het mogelijk om een familierecht advocaat in te schakelen. Doordat zaken binnen de familiebetrekkingen voornamelijk persoonlijke en emotionele aangelegenheden zijn, doen de advocaten hun uiterste best om uw zaak met gevoel en zorg af te ronden. Zo komt u samen met de advocaat tot de juiste oplossing voor uw situatie.

Familierecht advocaat in Rotterdam inschakelen?

Een familierecht advocaat wordt meestal ingeschakeld wanneer mensen gaan scheiden. Als er sprake is van een scheiding zijn er niet alleen gevolgen voor u persoonlijk maar er zijn ook tal van juridische zaken die afgehandeld moeten worden. U kunt hierbij denken aan alimentatie (partneralimentatie en kinderalimentatie), boedelverdeling, pensioen en het verkopen van de woning. De rol van een familierecht advocaat is om u op alle mogelijke vlakken juridisch te ondersteunen. Een goede advocaat begeleidt u van a tot z. U kunt een familierecht advocaat in Rotterdam inschakelen voor onder meer het opstellen van een ouderschapsplan, indienen van verzoek tot echtscheiding bij de rechter, voorlopige voorziening aanvragen, omgangsregelingen en alimentatie zaken.

Familierecht advocaat bij echtscheiding

Als u en uw partner van plan zijn om te scheiden is het raadzaam om tijdig een advocaat scheiding in te schakelen. Om de scheiding officieel te maken dient een advocaat een verzoekschrift in te dienen bij de rechtbank. De enige die dit mag doen is een advocaat. Dus het verplicht om een familierecht advocaat in te schakelen voor een echtscheiding. Naast het indienen van een verzoekschrift bij de rechtbank, zijn er nog tal van zaken die geregeld moeten worden. 

Mocht er kinderen in het spel zijn dan dient u een ouderschapsplan te regelen. Daarnaast moeten er ook nog een schriftelijke overeenkomst worden opgesteld (echtscheidingsconvenant) met daarin allerlei afspraken die zijn gemaakt met u en uw partner. Een familierecht advocaat Rotterdam kan u bijstaan zodat u en uw ex-partner tot duidelijke en eerlijke afspraken komen. Het is in het belang voor alle partijen en de kinderen dat de kwesties juist worden afgewikkeld zodat niemand voor nare verrassingen komt te staan.