De beste radiozenders voor rockmuziek

De beste radiozenders voor rockmuziek

Als je fan bent van rock muziek zijn er verschillende radiozenders in Nederland om uit te kiezen. Deze zenders verschillen van elkaar op verschillende manieren. Hieronder geven wij een uitleg en overzicht van de voor- en nadelen van ze zenders en hoe zij van elkaar verschillen. Zo kun je bepalen welke radiozender het beste past bij jou. Als je de radiozenders wil uitproberen om zelf te kijken wat je gevoel erbij is, dan kun je tegenwoordig ook heel makkelijk online radio luisteren. Uiteraard zijn er nog meer rockzenders te vinden in Nederland dan degene die wij geselecteerd hebben. Tegenwoordig kun je online radio luisteren vanuit veel landen en kan iedereen via internet radio maken. Wij besloten echter om ons te focussen op Nederlandse zenders.

Veronica

Radiostation Veronica is een van de oudste radiozenders van ons land. Oorspronkelijk begonnen als zeezender, Veronica is uitgegroeid tot een van de meest bekende en herkenbare radiozenders van Nederland en België. De zender is vooral gericht op rock- en popmuziek van de jaren 80. Als je een rockliefhebber bent is Veronica van de bekende radiozenders de meest geschikte voor jou. Het enige nadeel van Veronica is dat zij zich niet 100% focust op rock. Ze zenden tegenwoordig ook vaak popmuziek of andere nummers uit.

Arrow Classic Rock

Deze commerciële radiozender is opgericht in 1996. De zender focust zich op een mix van classic rock en modern rockmuziek. De zender is te ontvangen via de kabel, digitenne en via internet. Sinds januari 2020 is de zender te beluisteren in Gelderland, Noord-Brabant, Groningen, Drenthe, Overijssel en Limburg. De zender is ook te vinden in bepaalde delen van Flevoland, Utrecht, Friesland en Zuid-Holland. Het nadeel van Arrow Classic Rock is dat ze een beperkte playlist hebben. Daarom hoor je soms weleens dezelfde nummers voorbijkomen.

Baars Classic Rock

Net als Arrow Classic Rock focust deze radiozender zich volledig op rockmuziek. Ze draaien voornamelijk klassieke rock. De zender is opgericht door Kees Baars, een echte rockliefhebber. Baars Classic Rock heeft een selectie van wel duizenden nummers. Het dagelijkse programma wordt samengesteld door de computer. Hierdoor heeft de zender enorm veel afwisseling en blijft deze altijd leuk om te luisteren. De radiozender is ook makkelijk op internet te beluisteren.