Dit zijn 3 tips voor een gezonde werkplek

Dit zijn 3 tips voor een gezonde werkplek

Organisaties die het welzijn van hun werknemers ondersteunen, hebben een hoge kans om door hun werknemers te worden aanbevolen. Een goede ondernemer wil er vanzelfsprekend voor zorgen dat zijn team een gelukkig en productief leven leiden en langer bij hun bedrijf blijven. Daarvoor is werkomgeving benodigd die de fysieke en mentale gezondheid van werknemers ondersteunt. Een goed ontworpen kantoorruimte afgestemd op de werkbehoeften is essentieel voor het geluk van de werknemers en een hoge productiviteit. Er zijn verschillende manieren om deze doelen te bereiken en het welzijn op de werkplek te bevorderen. In deze blog kijken we naar 3 van de beste tips om welzijn in de kantoorruimte te integreren.

1. Niet-traditionele werkgebieden

Helemaal met de opkomst van flexibel werken, behoort “hokjeswerken” tot het verleden omdat ze gesloten en geïsoleerde ruimtes creëren. Dat betekent niet dat werknemers niet hun eigen ruimte willen hebben, maar die moet open, fris en uitnodigend zijn zodat ze zich kunnen concentreren, maar tegelijkertijd gemakkelijk kunnen samenwerken met andere werknemers en de werkplek als een gemeenschap laten aanvoelen.

Je kunt hierbij denken aan oplossingen zoals een modulair kantoor interieur ontwerp, waarbij werkplekken gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de betreffende activiteit of specifiek aangewezen zones, zoals een stilteruimte, een open vergaderplek en lange samenwerktafels.

Kortom, wees creatief in het ontwerp van de werkplek, zoals met lounge-achtige hoekjes en gezellige zitgroepen waar mensen kunnen rusten en socialiseren. Dit kan een gezonde houding bevorderen en de tevredenheid van de werknemers verbeteren.

2. Ergonomische oplossingen

Betere werkplekken hebben beter personeel. Staande bureaus kunnen worden verstrekt om de fysieke belasting van dagelijks urenlang zitten te verminderen. Je kunt jouw werknemers ook de keuze bieden uit verschillende bureauontwerpen die passen bij hun persoonlijkheid en voorkeuren.

Om een ergonomische werkplek te creëren, zorg voor hoogte verstelbare werkplekken en hoogwaardige bureaustoelen die rug-, arm- en neksteun bieden. Dergelijke aanpassingen aan de werkplek kunnen een groot verschil maken voor het fysieke comfort. Andere goede voorbeelden zijn afneembare monitorarmen, ergonomische toetsenborden en muizen, en desktopliften die gebruikers meer controle geven.

3. Laat natuurlijk licht en groen binnen

Een gezonde werkplek kenmerkt zich vaak aan elementen zoals het verwerken van zoveel mogelijk natuurlijke elementen in het interieur. Blootstelling aan natuurlijk licht is gezond en kan stress en depressie verminderen, vitamine D bevorderen en de slaap verbeteren. Daarom is een open concept met zoveel mogelijk ramen en planten in de werkruimte niet alleen esthetisch verantwoord, maar ook goed fantastisch voor het welzijn van de werknemers.