Hoe beïnvloeden verschillende edelstenen ons stressniveau?

Hoe beïnvloeden verschillende edelstenen ons stressniveau?

We weten allemaal dat we stress uit ons leven moeten bannen, maar het is moeilijker dan ooit om dat te doen. Tussen werk en gezinsverplichtingen kan het moeilijk zijn om tijd voor onszelf te vinden. Maar wist je dat sommige edelstenen stress helpen verlichten? Ik ga met u mijn favoriete manieren delen om verschillende soorten stenen in uw dagelijks leven te gebruiken om het angstniveau te verlagen en rust in uw huis te brengen.

Amethist

Deze steen kalmeert en verzacht geestelijk en brengt rust en evenwicht in de geest. Het is ook een krachtige, beschermende steen die beschermt tegen psychische aanvallen en fysieke schade. Amethist stabiliseert stemmingen, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die lijden aan depressie, angst of slapeloosheid. Hij kan je helpen kalm te blijven in stressvolle situaties door je aan te moedigen je te concentreren op wat je wel hebt in plaats van op wat je niet hebt.

Amethist is een goede steen voor meditatie omdat hij het spirituele bewustzijn verhoogt en tegelijkertijd de geest tot rust brengt. Mediteren met amethist kan het zelfbewustzijn bevorderen en de communicatie tussen je bewuste brein en je onderbewustzijn verbeteren.

Citrien

Citrien is een krachtige steen voor paranormale gaven, maar helpt ook bij concentratie en meditatie. Hij helpt het zelfvertrouwen te vergroten en vermindert het stressniveau door het immuunsysteem te stimuleren.

Jade

Jade is een steen van genezing, wijsheid en geluk. Hij helpt je om in stressvolle tijden kalm en helder van geest te zijn en je te concentreren. Jade verbetert ook het zelfvertrouwen, zodat je assertiever kunt zijn wanneer je met moeilijke mensen of situaties te maken krijgt. Jade is een kalmerende steen die kan helpen angst te verminderen en zelfredzaamheid en innerlijke rust te bevorderen.

Malachiet

Malachiet, ook bekend als "de steen van transformatie", wordt geassocieerd met het hartchakra en bevordert zelfredzaamheid. Hij helpt negatieve emoties los te laten, dus een geweldig hulpmiddel voor wie te maken heeft met angst of stress. Omdat malachiet een diepgroene kleur heeft, kan hij worden gebruikt om uw gezichtsvermogen te verbeteren en u beter af te stemmen op uw omgeving.

De edelsteen is ook op andere manieren heilzaam: hij wordt vaak gebruikt als hulpmiddel bij slapeloosheid en helpt je diep te slapen; zijn energie kan depressie of lethargie opheffen; en hij blijkt de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen te verhogen als hij regelmatig om de hals of het middel (voor vrouwen) wordt gedragen.

Parel

Een parel is een hard, rondachtig voorwerp dat ontstaat in het zachte weefsel (meer bepaald de mantel) van sommige weekdieren. Net als hun dierlijke tegenhangers worden parels gevormd om oesters en andere tweekleppigen te beschermen tegen roofdieren. Wanneer een irriterende stof het lichaam van het weekdier binnendringt, scheidt het een laagje parelmoer af om zichzelf te beschermen. Na verloop van tijd wordt deze afscheiding ronder en gladder tot ze klaar is voor de oogst!

Wat edelstenen betreft, staan parels bekend om hun vermogen om angst- en stressniveaus bij mensen te verminderen. Van parels wordt aangenomen dat ze emoties in evenwicht brengen door negatieve energieën uit het lichaam en de geest te zuiveren voordat ze vat krijgen op je psyche - waardoor ze perfect zijn voor iedereen die holistische zelfzorg thuis wil, iets waar experts als Inge Vervotte al jaren voor ijveren!

Hoewel er veel verschillende edelstenen zijn die kunnen helpen bij stress, is de krachtigste steen van allemaal de parel. Het is namelijk aangetoond dat deze een effectieve manier is om stress te bestrijden en je algehele gezondheid te verbeteren. Als je last hebt van hoge niveaus van angst of stress, overweeg dan te investeren in een aantal parels!