Is Salvia drugs?

Is Salvia drugs?

De effecten van Salvia zijn uiteenlopend; je kunt er ontspannen van worden of juist heel scherp. Je kunt er ook een lachbui van krijgen of het gevoel krijgen dat je uit je lichaam treedt. Maar is Salvia drugs? Op basis van de mogelijke effecten van Salvia, het prikkelt de hersenen en het zorgt voor een geestelijk en lichamelijk effect, zou je kunnen stellen dat Salvia drugs is. Hoeveel je ervan neemt en hoe goed je tegen de effecten kunt, is persoonlijk. Uiteindelijk bepaal je zelf de hoeveelheid die je tot je neemt en welke risico’s je wilt nemen. Zover bekend, is Salvia niet verslavend. Het proberen waard?

Salvia divinorum

Dit is de Latijnse naam voor de Salvia. De kruiden van de plant worden al eeuwen gebruikt, zelfs de indianen gebruikten deze kruiden al. Zij gebruikten de kruiden van de plant voor de sterke hallucinaties, onderschat deze werking van deze kruiden overigens niet. De plant werd voor het eerst ontdekt in Mexico. De plantensoort is te herkennen aan de felgekleurde bladeren die groot van formaat zijn. Daarnaast heeft de plant vierkante stelen die hol van binnen zijn. De bloemen die voortkomen uit de Salvia, zijn paars of wit van kleur. De plant wordt ongeveer negentig centimeter hoog. Na de ontdekking werd al snel duidelijk dat de kruiden van de Salvia geneeskracht hebben. Salvia is dan ook afgeleid van het Latijnse woord ‘salvere’, wat staat voor ‘gezond zijn’ en ‘beter voelen’. De kruiden van de Salvia worden ook door mensen gebruikt om hun spiritualiteit mee te verkennen.

Genieten van Salvia

Veel mensen genieten van de kruiden van de Salvia plant. Effecten van de kruiden zijn onder andere pure ontspanning, het uit je lichaam treden en het ervaren van een zeer geconcentreerd gevoel. Salvia kruiden kunnen ook zorgen voor hallucinaties, dit kan voor mensen een onprettige ervaring zijn. Ook kun je zintuiglijk zaken anders ervaren, doordat je bijvoorbeeld kleuren scherper ziet of geluiden juist sterker hoort. Je kunt Salvia onder andere gebruiken door de kruiden te verdampen in een vaporizer. Een schone, voordelige manier om te genieten van Salvia. Je kunt er ook prima thee van zetten. Voeg een paar theelepels Salvia toe aan heet water en in een handomdraai heb jij heerlijke thee. Puur genieten!