Puerto Rico op Gran Canaria bezoeken? Bekijk onze tips!

Puerto Rico op Gran Canaria bezoeken? Bekijk onze tips!

Puerto Rico is een toeristenplaats die gebouwd is tegen de wanden van een ravijn. Net zoals op Playa del Inglés is deze plek puur voor het strand toerisme gebouwd. Op het Playa de Puerto Rico strand is het redelijk druk omdat het strand redelijk klein is voor de grote hoeveelheid hotels en appartementen die erom heen gebouwd zijn.

Een stukje verderop ligt het mooie Playa de los Amadores strand met goede faciliteiten waar het iets rustiger is. Vanaf de hoger gelegen hotels en appartementen heb je een mooi uitzicht over Puerto Rico en de zee. Puerto Rico is door de beschutte ligging de warmste badplaats van Gran Canaria. Er zijn vele faciliteiten zoals winkelcentra, uitgaansgelegenheden, botenverhuur en excursiemogelijkheden zodat je je hier goed kan vermaken tijdens je vakantie.

Het centrum

De hotels en appartementen van Puerto Rico zijn tot hoog tegen de rots wanden gebouwd aan beide kanten van het dal. Het is een knap staaltje bouwkunst om zo steil tegen de rotswanden hotels te kunnen bouwen, die ook nog eens bereikbaar zijn.

Achter het winkel centrum, naast de zee, ligt een mooie minigolfbaan genaamd Neptuno, met mooie beelden, water, en ruim opgezet. Naast de midget golfbaan ligt een parkje hoge ficusbomen en palmen waar je op een bankje kan zitten. Bij het park vind je ook een kinderspeeltuin en tennisbanen.

Er loopt ook een beek met bruggetjes langs het park, maar hier zul je niet vaak water in zien staan. Aan de andere kant van het park ligt nog een minigolfbaan in een prachtige tropische tuin. Via een voetgangerstunnel kan je onder de weg door naar een tweede parkje met hoge bomen, deze ligt vlak bij het strand. In het centrum, bij de parken vind je ook een toeristenbureau (VVV) en een busstation.

De haven

Als je naar het strand loopt dan kom je links om de hoek bij een tweede dal met een mooie jachthaven. In het midden van het dal is een leuk parkje aangelegd met een beekje met stromend water. Naast het park ligt het kleine winkelcentrum Ola’s. Hier vind je winkels, bars en restaurants.

Het strand

Het strand van Puerto Rico ligt ingeklemd tussen tussen twee jachthavens. Wat ook opvalt is de hoeveelheid kleurige parasols van de ligbedden verhuur, die het strand een gezellige sfeer geven. Links van het strand liggen wat restaurants met een erg gezellig klein straatje er doorheen. Er loopt een dam naast het strand waar je over de gehele lengte ligbedden kan huren.

Vanaf de dam heb je een mooi uitzicht op zee en het strand en op de rotswanden met de witte hotels en appartementen. Door de beschutte ligging is de zee rustig. Langs de boulevard liggen veel restaurantjes. Rechts aan het einde van het strand bij de kleine jachthaven ligt een opvallend mooi vormgeven gebouw van beige steen. Hier zijn veel winkels.

Playa de los Amadores

Aan de rechterkant aan het einde van het strand bij Puerto Rico begint een wandel promenade die naar Playa de los Amadores gaat. Het is een schitterende wandeling op enige hoogte langs de rotswanden met mooi uitzicht op de zee. Als je naar beneden kijkt kan je grote krabben op de rotsen zien zitten.

Onderweg kom je langs het indrukwekkende Gloria Palace Amadores Hotel. Vervolgens kom je bij een schitterende Playa de los Amadores met wit zand en het water heeft een mooie blauwe kleur. Veel mensen uit de Puerto Rico omgeving wandelen naar Playa de los Amadores, omdat het mooier en iets kalmer is.