Waar moet een zakelijke website aan voldoen?

Waar moet een zakelijke website aan voldoen?

Als zakelijke ondernemer wil je natuurlijk dat je website er professioneel uitziet. Informatie moet duidelijk, snel en effectief worden overgedragen op de bezoekers. Verder moet de website een goed beeld geven van jouw bedrijf, wat je ook kunt terugzien in de stijl en opmaak. Wat zijn de belangrijkste eisen waaraan een zakelijke website moet voldoen? In dit blog bespreken we de belangrijkste aspecten van een professionele bedrijfswebsite. Zo kom je te weten of jij aan deze eisen voldoet en kun je inspiratie opdoen voor jouw website.

Ontwerp van de website

Wil jij een website (laten) maken voor jouw bedrijf, product of dienst? Dan zijn er een paar belangrijkste punten waar je op moet letten. Ten eerste moet de website er strak en professioneel uitzien. Zo zullen mensen meteen vertrouwen krijgen in jou, je bedrijf of je product. Heb je een website die er goedkoop uitziet? Dan zullen mensen sneller afhaken en overstappen op andere opties. Daarom kan het verstandig zijn om een professional in te schakelen om jouw website te ontwerpen. Je kunt dan zelf de teksten voor de pagina's aanleveren of later schrijven.

Het ontwerp van je site moet niet alleen goed en snel werken, maar je moet hier ook je eigen identiteit in verwerken. Heeft jouw bedrijf een bepaalde visie, huisstijl of boodschap? Laat deze dan terugkomen in de pagina's. Zorg voor consistentie in de kleuren, vormen en de manier waarop je mensen benadert. Zo kunnen mensen langzaam een 'band' opbouwen met jouw bedrijf.

Informatie overbrengen

De website heeft meestal als voornaamste doel om informatie over te brengen over jouw bedrijf, product of dienst. Zorg dat deze informatie uitgebreid genoeg is om alles goed te kunnen begrijpen, maar niet zo uitgebreid dat mensen geen zin hebben om de hele teksten te lezen. Je moet hierin proberen een goede balans te vinden, waarbij je de interesse van de gebruiker kunt vasthouden. Wil je wat meer uitleggen over jouw bedrijf of product? Dan kun je ook video's laten maken door animatiebedrijf Donker Media, of door andere productiebedrijven. Voor veel mensen is het een stuk makkelijker om zo de aandacht erbij te houden. Het staat uiteindelijk ook erg leuk en professioneel op je website.