Waar moet je op letten bij het inrichten van je kantoor?

Waar moet je op letten bij het inrichten van je kantoor?

Het inrichten van jouw kantoor is een belangrijke bezigheid. In een goed kantoor kun je namelijk snel, efficiënt, aangenaam en ergonomisch werken. Maar, waar moet je dan precies op letten bij het inrichten van een kantoor? En waar moet je zoal rekening houden? Het is goed om je te verdiepen in de juiste keuzes bij de inrichting van een kantoor. Je gaat hier vermoedelijk jaren aan werken en zal niet zo snel veel nieuwe kantoormeubelen bestellen. Enkele van de belangrijkste aandachtspunten worden hieronder besproken.

Zorg voor voldoende lichtinval

In elke werkruimte is het belangrijk om voldoende lichtinval te hebben. Waarom? Omdat je hiermee jouw hersenen als het ware wakker weet te houden. Je geeft jouw hersenen het gevoel dat het dag is, waardoor je scherp en fit blijft. Zodra je in een donker hoekje gaat werken, dommelen jouw hersenen vanzelf in.

Zorg voor een goed bureau

Ook is het bijzonder belangrijk dat je voor een goed bureau kiest. Wat het beste bureau van dit moment is? Dat zijn toch wel de zit sta bureaus. Dergelijke bureaus kun je naar wens instellen, zodat je zowel staand- als zittend kunt werken. Dit is goed voor de productiviteit, goed voor jouw gewrichten en goed voor de doorbloeding in het lichaam. 

Met een zit sta bureau weet je veel lichamelijke klachten te voorkomen. Tevens hoef je voor zo’n bureau niet meer de hoofdprijs te betalen. Bij bijvoorbeeld VG Trading kun je uit meerdere voordelige zit sta bureaus kiezen.

Zorg voor voldoende opbergruimte

In eigenlijk elk kantoor is het wenselijk dat er voldoende opbergruimte is. Zorg er daarom voor dat je in jouw kantoor bijvoorbeeld een kast neerzet. Dit kan een grote kast aan de muur zijn, maar je kunt ook voor bijvoorbeeld een ladeblok kiezen. Heb je een relatief hoog bureau? Dan kun je ook voor een rijdend ladekastje kiezen.

Zorg voor voldoende frisse lucht

Om jouw hersenen scherp te houden, is het wenselijk dat je voldoende frisse lucht in kunt ademen. Dát krijg je bijvoorbeeld voor elkaar door een raam in jouw kantoor open te zetten. Zorg er daarom voor dat zich altijd een raam in jouw kantoor bevindt. Is dat niet het geval? Dan is de huidige locatie van jouw kantoor wellicht niet de beste optie. Frisse lucht is namelijk écht cruciaal.