Wat is er bij slecht weer te doen op Zakynthos?

Wat is er bij slecht weer te doen op Zakynthos?

Je kent het als Nederlander als de beste. Slecht weer. We hebben er bijna dagelijks mee te maken in ons mooie land, maar ook op je vakantie wil je het wel eens wat slechter treffen dan dat je in de planning had zitten. Zo is het sporadisch, echter heb je op Zakynthos ook wel eens een mindere dag ertussen zitten. Niet getreurd want er is meer dan genoeg te doen bij slecht weer op Zakynthos.

De cultuur en de geschiedenis van Zakynthos

Een mooie optie die je hebt bij slecht weer is je verdiepen in de cultuur en de geschiedenis van Zakynthos. Dit eiland heeft op dat gebied meer dan genoeg te bieden. Bezoek Zakynthos stad om de geschiedenis van de volksdichter Dionysios Solomos beter te leren kennen. Bekend als schrijver van de eerste 2 coupletten van het Griekse volkslied en tot op de dag van vandaag erg geliefd in Griekenland. Zo is het mausoleum te bezoeken en zijn er 2 standbeelden van deze dichter te bewonderen op mooie locaties in Zakynthos stad. Ook zijn er in deze stad schitterende gebouwen te bewonderen en is de Virgin Mary Faneromeni kerk een aanrader om te bezoeken. De inrichting van deze kerk is subliem te noemen en een hoogstandje op het gebied van de Griekse cultuur. Ook de kerk Agios Nikolas of Molos is een optie om te bezoeken en jezelf de geschiedenis rijk te maken van dit gebouw. Zo is er genoeg cultuur en geschiedenis op te snuiven in Zakynthos.

De kleinere dorpjes en het eten

Wat ook zeker het overwegen waard is als het weer niet meewerkt is het bezoeken van de kleinere dorpjes die Zakynthos rijk is. Ga eens naar Tsivili om daar meer te leren over de geschiedenis van dit kleine stadje. Of bezoek het klooster van Spilliotisa eens in Zagori en sta een stil bij de rijke achtergrond van dit klooster en de cultuur die het met zich meedraagt. Of leer tijdens slecht weer de traditionele keuken van Griekenland eens beter kennen. Genoeg heerlijke klassiekers om je in te verdiepen en te proeven op je vakantie in het mooie Zakynthos.