Stop op snackzaken in winkelgebied

Stop op snackzaken in winkelgebied
26 januari 2017 Reacties uitgeschakeld voor Stop op snackzaken in winkelgebied friesland,Leeuwarden,regionieuws Marco Oosterhuis

In een fors deel van het winkelgebied in de Leeuwarder binnenstad zijn voortaan geen nieuwe snackbars, automatieken, cafetaria’s en shoarmazaken meer toegestaan, als het aan burgemeester en wethouders ligt.

,,Hiervoor is gekozen omdat de voorkeur wordt gegeven aan daghoreca, restaurants of een eetcafé, zijnde een kwalitatief betere invulling met de verwachting dat hierdoor ook een betere balans tussen detailhandel en horeca zal ontstaan’’, zo motiveren zij hun keuze.

De beperking geldt met name voor het winkelgebied rond de Wirdumerdijk en Nieuwestad, evenals een zone hieromheen in de zuidelijke binnenstad. In de drukke uitgaansgebieden, zoals het westelijk deel van het Ruiterskwartier geldt het verbod niet.