Veerdam Ameland wordt verbouwd

Veerdam Ameland wordt verbouwd
februari 18, 2017 Reacties uitgeschakeld voor Veerdam Ameland wordt verbouwd nieuws,regionieuws,Waddeneilanden Marco Oosterhuis

De werkzaamheden aan de veerdam op Ameland zijn begonnen. Er komt een nieuwe fiets- en wandelpad, nieuwe parkeerplekken en een nieuw taxiplatform.

Ook wordt de dam aan de oostkant verhoogd. Het verbouwen van de veerdam is noodzakelijk. Op Ameland hebben ze veel overlast van hoog water. Daarnaast voldoet de oude veerdam niet meer aan alle hedendaagse veiligheidseisen.

Door de vorst van afgelopen week liepen de werkzaamheden vertraging op. Doel is dat de werkzaamheden op 1 april klaar zijn. Voor het project is ongeveer 1,4 miljoen euro beschikbaar. Mensen die aankomen met de boot, hoeven zich niet druk te maken om de verbouwing. De gemeente en Wagenborg geven met borden aan waar de mensen naartoe moeten lopen.