LC-verkiezingsdebat 8 maart in Stiens

De Leeuwarder Courant houdt op woensdagavond 8 maart 2017 een verkiezingsdebat tussen negen Friese kandidaat-Kamerleden.

De Friese kandidaten die in de top-25 staan op de kandidatenlijst van hun partij voor de Tweede Kamer maken hier hun opwachting. Het gaat om zittend Kamerlid Aukje de Vries (VVD, plaats 18) uit Leeuwarden, huidige wethouders van Leeuwarden Harry van der Molen (CDA, plaats 8) en Isabelle Diks (GroenLinks, plaats 18).

Ook Statengriffier Gerben Huisman (ChristenUnie, plaats 11) doet mee, net als het Terschellinger raadslid Christa Oosterbaan (PvdA, plaats 20), Statenlid Max Aardema uit Drachten (PVV, plaats 25) en zijn plaatsgenoot Theun Wiersma (50Plus, plek 11).

Ook de lijstrekkers van twee nieuwe partijen nemen deel. Het gaat om Jacques Monasch (Nieuwe Wegen) uit Sneek en Jan Dijkgraaf van GeenPeil uit Eesterga.

Het debat is op woensdagavond 8 maart 2017 in cultureel centrum De Skalm in Stiens. In dit dorp, 6 kilometer boven Leeuwarden, peilt de Leeuwarder Courant tot aan de verkiezingen op 15 maart wekelijks de verkiezingskoorts. De aftrap van Stembureau Stiens is vandaag in de zaterdagkrant. Hierna verschijnt de serie wekelijks op woensdag in het regiokatern.

Post Author: Marco Oosterhuis