Cambuur door naar halve finale na een spannende wedstrijd

SC Cambuur is voor het eerst in de historie door naar de halve finale van de KNVB Beker. FC Utrecht werd in eigen huis na strafschoppen verslagen. In reguliere speeltijd werd het 2-2.

De Leeuwarders speelden net als in de competitie met een vijfmans verdediging. Utrecht had moeite om die muur te doorbreken maar wist toch op voorsprong te komen. Oud-Cambuurspeler Ramon Leeuwin kopte na een dik half uur uit een hoekschop de 1-0 binnen. Richairo Zivkovic had vlak voor rust de 2-0 op de schoen. Hij passeerde keeper Leonard Nienhuis maar Robbert Schilder kon de bal nog net uit de doelmond weghalen.

Na rust begon het duel meer te leven. Martijn Barto werd gevloerd in het strafschopgebied en Erik Bakker benutte de penalty. Tien minuten later kopte Barto een bal die afketste op de lat alsnog binnen en zette zo zijn ploeg op voorsprong.

Utrecht kon daarna via een penalty op gelijke hoogte komen maar arbiter Pol van Boekel trok zijn beslissing in nadat hij de videobeelden had bekeken. Een schot van Nacer Barazite spatte even later uiteen op de paal. Cambuur leek daarna af te stevenen op de zege maar Troupée maakte in de 89e minuut de gelijkmaker. In de daaropvolgende verlenging vielen geen doelpunten. In de beslissende strafschoppenserie was Cambuur beter. Utrecht miste drie keer, Cambuur twee keer.

Post Author: Marco Oosterhuis