Provinciale politiek akkoord met nieuwe aanpak breedband

Op de PVV na stemden alle twaalf provinciale fracties woensdag in met een nieuwe koers in het Friese breedbandavontuur.

Friesland probeert nu snel internet in digitaal slecht ontsloten plattelandsgebieden te realiseren door zelf een achtergestelde lening van maximaal 35 miljoen in te zetten. Het gaat om ongeveer 25.000 adressen die nu nog geen snel internet hebben.

Daarnaast is 12 miljoen beschikbaar als marktconforme lening voor glasvezel in gebieden waar nu ‘kabel’ ligt. Ten slotte ligt er 5 miljoen op de plank voor afgelegen adressen. De verwachting is dat dit maximaal 10 procent van de eerder genoemde 25.000 aansluitingen bedraagt.

Het is de vierde poging die de provincie onderneemt. ,,Laten we hopen dat dit het laatste voorstel zal zijn’’, sprak statenlid Remco van Maurik (PvdA). Als het weer misgaat, moeten de provincie volgens hem zelf een breedbandbedrijf oprichten.

 

Post Author: Admin