Cambuur wint simpel van Helmond Sport en klimt naar de vijfde stek

Cambuur heeft vrijdagavond met 3-0 van Helmond Sport. De Leeuwarders staan nu vijfde in de eerste divisie.

Al na 83 seconden was het raak in het Cambuur-stadion. Na een mooie actie van Stefano Lilipaly kon Jordy van Deelen de bal van dichtbij in het doel schuiven: 1-0. Na deze goede start bleef Cambuur domineren, al werd Helmond Sport via Robert Braber en Teij ten Den wel tweemaal gevaarlijk.

De Leeuwarders waren veel dreigender en hadden via Jergé Hoefdraad, Lilipaly en Tarik Tissoudali kunnen en misschien wel moeten scoren. De tweede helft vertoonde hetzelfde beeld, al sputterden de Brabanders wel wat meer tegen. Marvin Peersman kwam in de tweede helft goed weg met geel, voor natrappen.

Cambuur bleef nu en dan vlot combineren. In de 64ste minuut slingerde Peersman de bal voor, waarna Lilipaly de hoog in het dak van de goal joeg: 2-0. In de 70ste minuut kreeg Helmond de ideale gelegenheid terug te komen. Na hands van Jordy van Deelen mocht Jordy Thomassen een penalty nemen. Harm Zeinstra redde echter knap.

Jurjan Mannes maakte zijn debuut en liet van zich horen met een schot van afstand. Cambuur speelde de wedstrijd professioneel uit. In de 88ste minuut maakte Jamiro Monteiro er zelfs nog 3-0 van. Hij tikte raak na een pass van Lilipaly, die erg waardevol was met twee assists en een doelpunt.

Cambuur speelt maandag uit bij De Graafschap, dat vanavond met 4-0 verloor van koploper VVV-Venlo. Bij de Doetinchemmers staat Drachtster Henk de Jong aan het roer. Hij wordt geassisteerd door Sneker Sandor van der Heide.

Post Author: Admin