Provincie start proef gratis OV-kaart toerist

De provincie start dit voorjaar een proef met een gratis openbaarvervoerkaart voor toeristen in een deel van Friesland.

De proef begint eind april in de gemeenten de Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Opsterland en Ooststellingwerf. Wie in een van deze gemeenten in een verblijfsaccommodatie een overnachting boekt, krijgt er een kaart bij om één dag gratis met de bus of de trein te reizen.

Doel van het plan is ,,vele toeristen te laten genieten van onze mooie provincie. Het draagt bij aan een gastvrij onthaal. Bovendien hopen we dat bezoekers ook meer gebruik gaan maken van het openbaar vervoer’’, zegt gedeputeerde Klaas Kielstra.

De actie is niet alleen bestemd voor toeristen die van buiten Friesland naar deze provincie komen. Ook Friezen die een overnachting boeken, krijgen een gratis dagkaart.

Post Author: Admin