Zweedse band Europe naar City Rock bij de Oldehove

De Zweedse band Europe wordt hoofdact van het Leeuwarder festival City Rock. Dat verhuist van ‘De Bult’ terug naar het Oldehoofsterkerkhof en krijgt ook een editie in Eindhoven.

Behalve Europe komen ook de Engelse band Fischer-Z, de Nederlandse rockband Navarone, de Nederlandse bluesband King Of The World, Deep Purple-tributeband Purpendicular en rock- en soulband The Grand East uit het oosten van het land naar Leeuwarden. Meer namen worden later bekend gemaakt.

De Leeuwarder editie van City Rock speelt zich af op 9 september op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Een dag ervoor vindt de festivaleditie in Eindhoven plaats. Daar is Europe ook de hoofdact. ,,In principe komt de bovenkant van het affiche in beide steden”, zegt organisator Paul van Berlo.

City Rock verhuisde vorig jaar na enkele edities op het Oldehoofsterkerkhof naar ‘De Bult’, het terrein bij het Rengerspark. Hoewel de evaluatie van die ‘pilot’ gunstig was, besloot de gemeente om dit jaar geen vergunning voor het festival te verlenen wegens klachten van omwonenden. Wellicht wordt het terrein in 2018, als Leeuwarden Culturele Hoofdstad is, wel weer ingezet voor evenementen.

Maar Van Berlo ziet City Rock daar zo snel niet terugkeren. ,,Ik was daar liever gebleven, maar ik blijf niet heen en weer verhuizen.” Het festival, dat vorig jaar twee dagen duurde, is teruggebracht naar één dag omdat het aantal ontheffingen voor het Oldehoofsterkerkhof op is. Mocht dat anders worden, dan wordt het festival wellicht uitgebreid met een dag gewijd aan tributebands.

Een voorproefje van het optreden van Europe en hun bekendste hit The Final Countdown is hier of hieronder te zien.

Bron : lc.nl

Post Author: Admin