Cambuur boekt ternauwernood zege op Almere-City

Cambuur heeft vrijdagavond op bezoek bij Almere City een benauwde zege geboekt. De ploeg uit Leeuwarden won door een doelpunt van invaller Tarik Tissoudali met 1-0. Door de winst passeert Cambuur Almere City op de ranglijst.

De Leeuwarders begonnen de wedstrijd in een 5-3-2-opstelling en kregen na 10 minuten hun eerste grote kans. Omar El Baad schoot echter in kansrijke positie over.

Gedurende de eerste helft werd het steeds mistiger in het Yanmar Stadion, waar, behalve drie gele kaarten voor de thuisploeg, niet veel kansen vielen te noteren.

In de rust bracht Hulshoff Tissoudali voor Xander Houtkoop.

Tien minuten later kreeg de thuisploeg hun grootste kans: uitgerekend oud-Cambuurspeler Calvin Mac-Intosh kopte uit een hoekschop gevaarlijk in, maar Martijn Barto haalde de bal van de lijn.

Diezelfde Barto was 5 minuten later aangever bij de openingstreffer. Hij kopte de bal na een voorzet van Lilipaly terug op de inkomende Tissoudali die simpel kon afwerken.

De laatste 20 minuten zette Almere City stevig aan -trainer Jack de Gier wisselde aanvallend- maar Cambuurdoelman Zeinstra hield ‘de nul’.

Post Author: Marco Oosterhuis