De vele voordelen van thee drinken

De vele voordelen van thee drinken

Thee is een van de populairste dranken ter wereld. Het wordt vaak gedronken voor of na de maaltijd en kan met voedsel of alleen worden gedronken. Behalve dat het lekker is, heeft het ook talrijke voordelen voor de gezondheid. Hier zijn er een paar:

Het is een bron van hydratatie.

Thee is een goede bron van hydratatie. Als u niet zeker weet hoeveel vocht u moet drinken, praat dan met uw arts over de hoeveelheid die voor u het beste werkt. Maar hoe dan ook, thee kan u helpen gehydrateerd te blijven gedurende de dag.

Als u dorst hebt na het sporten of als het buiten warm is, kan thee een ideale optie zijn vanwege het hoge watergehalte (thee bestaat meestal voor 90%-99% uit water). Dit maakt het een geweldige manier om vocht te vervangen zonder calorieën of suiker aan je dieet toe te voegen!

Het is een bron van cafeïne.

Cafeïne is een stimulerend middel dat de alertheid, het concentratievermogen en de prestaties kan verbeteren. Het kan ook het risico op diabetes type 2 en de ziekte van Parkinson verminderen.

Cafeïne werkt door de effecten van adrenaline (ook bekend als epinefrine) in uw lichaam te versterken. Adrenaline is verantwoordelijk voor het sneller laten kloppen van je hart en het verhogen van de bloedtoevoer naar de spieren tijdens het sporten - dit helpt je om je energiek te voelen zodat je langer actief kunt blijven!

Wanneer cafeïne je lichaam binnenkomt, blokkeert het adenosinereceptoren - deze bevinden zich op hersencellen waar ze de activiteit vertragen wanneer ze worden gestimuleerd door andere moleculen die adenosines worden genoemd. Door deze receptoren te blokkeren, verhoogt cafeïne de activiteit in de hersenen, waardoor je je wakkerder en meer gefocust voelt op je taak (bv. studeren).

Het is ontspannend.

Thee kan u helpen ontspannen. Als u zich aan het eind van een stressvolle dag wilt ontspannen, kan het drinken van thee een geweldige manier zijn om dat te doen. Thee is niet alleen kalmerend en verzachtend op zich, maar blijkt bij regelmatige consumptie ook de slaapkwaliteit te verbeteren en de algemene gezondheid te bevorderen. Het drinken van groene thee blijkt zelfs angstremmend te werken!

Het kan je stemming verhogen.

Het drinken van thee is een geweldige manier om in contact te komen met je gevoelens en het kan je helpen ontspannen, beter te slapen en je te concentreren. Het is ook aangetoond dat het de geheugenfunctie verbetert, het stressniveau verlaagt en hartziekten voorkomt.

De beste thee voor de stemming is groene of witte thee, omdat deze thee de hoogste concentratie L-theanine (een aminozuur) bevat, waarvan is aangetoond dat het de stemming verhoogt door het verhogen van alfahersengolven die geassocieerd worden met ontspanning.

Het kan je opwarmen.

Thee bevat cafeïne, een stimulerend middel dat uw lichaamstemperatuur kan verhogen. Daarom, als u het koud heeft en snel moet opwarmen, helpt het drinken van een heet kopje thee u daarbij. Als het warm en benauwd weer is, probeer dan uw favoriete thee met ijs te serveren. Dit zorgt niet alleen voor een extra verfrissing op een drukkend vochtige dag, maar geeft ook een verfrissende draai aan traditionele ijsthee zoals Lipton's Raspberry of Celestial Seasonings' Lemon Zinger! Je kan natuurlijk ook voor Cold Brew gaan, dat is koudgezette thee in plaats van afgekoelde thee.

Het kan helpen de slaap te verbeteren.

Nog een reden om thee te drinken? Het kan je helpen slapen. Uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift Sleep Medicine bleek dat het consumeren van L-theanine, een aminozuur in groene thee, de slaapkwaliteit helpt verbeteren door angst en stress te verminderen.