Actief op vakantie? Boek een avontuurlijke, sportieve vakantie in Andalusië.

Actief op vakantie? Boek een avontuurlijke, sportieve vakantie in Andalusië.

Andalusië is een prachtige regio voor alle soorten vakanties. Zonvakanties, all-inclusive reizen, rondreizen maar ook sportieve vakanties. Ben jij een sportief persoon en is een vakantie aan het strand niets voor jou? Kun jij niet stilzitten en wil je lekker bezig zijn, ook tijdens je vakantie? Dan is Zuid-Spanje een interessante regio om naar te kijken.

In Andalusië kun je verschillende soorten actieve en sportieve vakanties boeken. Hieronder kun je meer te weten komen in dit artikel.

Plaatsen, natuur en activiteiten

Andalusië heeft veel leuke plaatsen die je kunt bezoeken met de auto. Grote steden zoals Málaga, Granada en Sevilla, maar ook veel kleinere plaatsen. Zelfs de dorpen van Andalusië zijn erg leuk, gekenmerkt door de witgekalkte muren. Er zijn veel van deze ‘witte dorpen’ te vinden door heel Andalusië.

Niet alleen de plaatsen en de stranden van Andalusië zijn de moeite waard. Andalusië heeft namelijk ook hele mooie natuur, met grote natuurparken en gebergtes zoals de Sierra Nevada. Hier heb je dan ook veel verschillende wandelroutes, maar je kunt hier ook mooi fietsen en wielrennen. Boek je een rondreis met een (gehuurde) auto? Dan kun je deze routes gemakkelijk opzoeken. El Torcal is een ander voorbeeld van een leuk natuurpark in de regio. Andalusië heeft nog veel meer leuke plaatsen en plekjes. Veel hiervan nog (redelijk) onontdekt. Reis je met de auto? Dan is het ook leuk om de regio op eigen initiatief te verkennen. Let wel op: in de zomer kan het enorm heet worden.

Caminito del Rey

Eén van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Andalusië is Caminito del Rey. Dit wandelpad loopt hoog langs de rotsen. Hierdoor heb je naast een avontuurlijke route ook een prachtig uitzicht over de omgeving. Voor sportieve mensen is Caminito del Rey zeker een aanrader. Heb je last van hoogtevrees? Dan kun je dit pad waarschijnlijk beter overslaan.

Watersport en wintersport

Je kunt in Andalusië ook terecht voor andere sportieve vakanties. Zo heeft het zuiden van Spanje verschillende kustplaatsen die bekend staan onder fanatieke watersporters. Tarifa en Nerja zijn hier goede voorbeelden van. Zelfs wintersporten is mogelijk in Andalusië, omdat er hier veel grote gebergtes zijn. Sierra Nevada is erg onderschat als het gaat om bestemmingen voor een leuke skivakantie.