Hoofdkussen kopen? Controleer en test goed voor je iets koopt.

Hoofdkussen kopen? Controleer en test goed voor je iets koopt.

Het type kussen en kussenvulling zijn meestal persoonlijke voorkeur, dus u kunt beslissen wat voor u werkt. Kun je geen gebogen kussen vinden dat je leuk vindt? Overweeg om een ​​kussen van traagschuim te proberen, dat zich rond de vorm van je hoofd en nek comprimeert om ze in lijn te houden met je ruggengraat. Donzen kussens voldoen ook, hoewel veren kussens hun vorm niet zo goed behouden na verloop van tijd. Als je allergieën hebt, kies dan een kussenvulling die ze niet triggert en overweeg een kussensloop te gebruiken die beschermt tegen allergenen of huisstofmijt

Let op de hoogte van het kussen

Als nekpijn uw probleem is, kan een platter kussen de betere optie zijn. In één onderzoek zorgden hogere hoofdkussens voor meer cranio-cervicale druk (dat is op de plek waar het hoofd en de nek samenkomen) en een grotere cervicale hoek, wat betekent dat je hoofd niet op één lijn ligt met je wervelkolom. Dit kan pijn en stijfheid tot gevolg hebben als je nek de hele nacht in die hoek blijft staan.

Geef het een proefrit

Ga indien mogelijk tijdens het winkelen voor kussens in uw gebruikelijke slaaphouding liggen en leg het kussen onder uw hoofd. Neem je tijd. Voelen je hoofd en nek ondersteund? Of staan ​​ze onder een hoek die na een tijdje pijn gaat doen? Wat vind je van het materiaal en de stevigheid van het kussen? Is het te vlak?

Vervang uw kussen indien nodig

Misschien was je kussen ooit ondersteunend. Maar na verloop van tijd worden kussens samengedrukt en verliezen ze hun vorm en substantie. Probeer over het algemeen uw kussens ongeveer elke 1 tot 2 jaar te vervangen.

Krijg meer (of betere) slaap

Het is misschien niet uw kussen dat uw nekpijn veroorzaakt. In één onderzoek hadden mensen met slaapproblemen - zoals slapeloosheid, te vroeg wakker worden of rusteloze slaap - meer kans om na een jaar chronische pijn te melden in vergelijking met mensen die goed sliepen. Het kan zijn dat mensen met nekpijn niet genoeg krijgen van de herstellende slaap die ze nodig hebben, of het kan zijn dat nekpijn mensen wakker houdt. Maar als u slaapproblemen heeft, kan het zoeken naar een oplossing voor deze problemen een stap in de richting van minder pijn zijn.