Welke uitvaartverzekering afsluiten?

Welke uitvaartverzekering afsluiten?

Als je hebt besloten om een uitvaartverzekering af te sluiten, zullen nabestaanden je dankbaar zijn. Zij hoeven zich immers geen zorgen te maken over de kosten voor de uitvaart. Ook voor jezelf is het een geruststellende gedachte, dat je nabestaanden niet opzadelt met onvoorziene kosten. Heb je eenmaal deze keuze gemaakt, wordt het tijd voor de volgende stap; het afsluiten van de uitvaartverzekering zelf. Maar welke verzekering past er nu het beste bij jou? Je leest het hieronder!

Keuzes maken

Zet eerst voor jezelf op een rijtje hoe jouw ideale uitvaart eruit moet zien. Wil je begraven worden? Of juist liever gecremeerd? Als je gecremeerd wilt worden, wil je dan dat je as uitgestrooid wordt? Vind je het belangrijk om na afloop de gasten nog iets aan te bieden? Ben je dol op auto’s en wil je graag dat alle rouwauto’s van het merk Mercedes zijn? Het zijn allemaal keuzes, die uiteindelijk bepalend zijn voor de hoogte van het bedrag van je uitvaart. Je kunt online onderzoek doen naar de kosten per onderdeel. Want wat kost een crematie eigenlijk? De totale kosten van jouw ideale uitvaart, is het doelbedrag voor je uitvaartverzekering.   

Natura- of kapitaal uitvaartverzekering?

Als je weet wat de uitvaartkosten zijn voor jouw ideale uitvaart, kun je nadenken over de vorm van je uitvaartverzekering. Een vorm waarvoor je kunt kiezen, is de natura uitvaartverzekering. Bij deze vorm worden er diensten geleverd in plaats van geld. Je kunt dit dienstenpakket zelf samenstellen. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor de diensten van een begrafenisondernemer, het laten verzorgen van het rouwwerk en het op laten nemen van rouwververvoer. Heb je liever dat nabestaanden zelf kunnen beschikken over een geldbedrag en zij zelf invulling kunnen geven aan de uitvaart? Kies dan voor een kapitaal uitvaartverzekering. Je kunt ook kiezen voor een combinatievorm.

Vergelijken uitvaartverzekeringen

Je weet nu voor welk bedrag je jezelf wilt laten verzekeren. Ook weet je welke vorm je voorkeur heeft. Je kunt nu gericht uitvaartverzekeringen met elkaar gaan vergelijken die voldoen aan jouw wensen en eisen. Op deze manier sluit jij die uitvaartverzekering af, die het beste bij jou past!