Zakynthos, Corfu of Kos? Wat zijn de verschillen?

Zakynthos, Corfu of Kos? Wat zijn de verschillen?

Als je op het punt staat om een van de Griekse eilanden te bezoeken, dan is de vraag wat nou het beste bij je past: Zakynthos, Corfu of Kos? Wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen deze drie eilanden? Wij geven je graag wat informatie over alle drie de eilanden, zodat je gemakkelijker kunt beslissen waar je naartoe wilt gaan!

Zakynthos

Zakynthos is een eiland dat bekendstaat om zijn schoonheid. Zakynthos heeft een grootte van 410 km² en heeft ongeveer 40.000 inwoners. Je rijd van noord naar zuid binnen ongeveer 45 minuten en van oost naar west duurt het ongeveer een uur. Het is een populaire bestemming onder toeristen, vooral vanwege het mooie weer en de prachtige stranden. Zakynthos biedt ook veel verschillende activiteiten, zoals watersport, wandelen en fietsen. De bekendste steden in Zakynthos zijn Zakynthos-stad, Laganas en Kalamaki. Deze zijn erg geliefd onder de toeristen. De bezienswaardigheden waar Zakynthos om staat zijn de Navagio baai (Shipwreck beach), de blauwe grotten en veel toeristen willen graag een glim opvangen van de schildpadden op dit eiland.

Corfu

Corfu is een van de meest populaire toeristische eilanden in Griekenland. Het is het noordelijkste van de Eptanese eilanden en ligt voor de kust van Albanië. Corfu is ongeveer 214 km² groot en heeft ongeveer 110.000 inwoners. Je rijd van noord naar zuid binnen ongeveer 45 minuten en van oost naar west duurt het ongeveer anderhalf uur. De bekendste steden op Corfu zijn Korfoe-stad, Sidari, Kassiopi en Acharavi. Er is veel te doen op Corfu, zoals wandelen, winkelen, watersport en cultuur snuiven. De bekendste bezienswaardigheden van Corfu zijn het Paleis van Sissi, het Achilleusstandbeeld en de Kapel van St. Spyridon.

Kos

Kos is een populaire toeristische bestemming in Griekenland. Het is gelegen in het Dodecanes eilandengroep, voor de kust van Turkije. Kos is ongeveer 290 km² groot en heeft ongeveer 30.000 inwoners. Je rijd van noord naar zuid binnen ongeveer een uur en van oost naar west duurt het ongeveer anderhalf uur. De bekendste steden op Kos zijn Kos-stad, Kardamena, Tigaki en Kefalos. Er is veel te zien op Kos. De bekendste bezienswaardigheden van Kos zijn de Asklepieion tempels, het Herodion amfitheater en de Nymfaia thermale baden.

Wat is jouw favoriete eiland?